Najnovije

Amerika i Ukrajina danas počinju vojne vežbe u Crnom moru

KIJEV - Mornarice Ukrajine i SAD održaće danas zajedničke vojne vežbe nazvane "Morski povetarac 2014." od 8. do 10. septembra, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane, javila je televizija "Raša tudej".
Ukrajinska mornarica (Bi-bi-si.com)

Ukrajinska mornarica (Bi-bi-si.com)

U vežbama će učestvovati oko 280 američkih marinaca, najavio je portparol Evropske komande američke mornarice, kapetan Greg Hiks. U manevrima će učestvovati predstavnici pet zemalja, uključujući Gruziju, Rumuniju i Tursku, kao i jedinica za specijalne operacije NATO u kojoj će biti i kanadski, španski i rumunski brodovi. U toku su i sedmodnevne vojne vežbe NATO u Letoniji. Vežbe su počele 2. septembra. U njima se simulira raspoređivanje vojnika i vojne opreme NATO u kriznoj situaciji, podseća "Raša tudej" na svom sajtu. Oko 2.000 vojnika iz devet zemalja učestvuje u ovim vežbama koje će trajati do ponedeljka.
Pročitajte još:

Prisiljavali žene na seks za spas Izraela!

„Rusiji ne treba primirje već oslobođenje cele Novorusije“

Posle vežbi u Letoniji uslediće manevri u Nemačkoj, Norveškoj, Ukrajini i Poljskoj u toku ove jeseni. NATO je najavio i da planira formiranje novih snaga za brzo reagovanje u istočnoj Evropi, koje će verovatno imati najmanje 4.000 pripadnika i biće spremne za raspoređivanje u roku od 48 sati. Baltičke zemlje i Rumunija su se već ponudile da budu domaćin tih snaga. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA