Najnovije

(FOTO) Na brdu Saur Mogila Rusi rafalima obeležili pobede nad Nemcima i Ukrajincima

Danas na 71. godišnjicu od proterivanja nacista iz regiona Donbas u Drugom svetskom ratu, na brdu Saur Mogila, okupili su se građani Donjecke Narodne Republike da odaju počast palim herojima. Oni su spomenuli i heroje poslednjeg rata jer se se upravo na ovom mestu vodile najžešće borbe sa kaznenim odredima ukrajinske armije.
Tatjana je izgubila muža (Foto: TV Zvezda)

Tatjana je izgubila muža (Foto: TV Zvezda)

Okupljeni kod ruševina nekadašnjeg spomenika ispaljivali su rafale u vazduh u znak poštovanja onima koji su se žrtvovali na ovom mestu. Jedna od prisutnih je bila žena čiji je muž nestao posle zarobljavanja od strane Nacionalne garde. - Mrzim Ukrajinu nakon onoga što su nam uradili. Uništili su naše domove i naše porodice - kaže Tatjana koja je i sama ispalila nekoliko metaka u vazduh. Jedan od boraca DNR podsetio se na strašnih devet dana koje je proveo na ovom položaju. - Odmah smo imali pet poginulih. Bili smo tri dana bez sna, vode i hrane ali smo održali borbeni moral. Gađali su nas haubicama i sistemom "Grad" - kaže ovaj borac. Stanovnici Donjecka žele da što pre obnove spomenik svojim dedovima koji su 1943. poginuli goneći naciste sa ruske zemlje.  Kažu da će pored spomenika precima morati da podignu i spomenik njihovim potomcima koji su stradali u poslednjem ratu.  
Pročitajte još: Ukrajina do sad aostala bez 65 posto svoje vojne opremeStrelkov otkrio svoju novu misiju i zapretio: Dok sam živ – neće mirno spavati
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA