Najnovije

Bivšem direktoru CIA Petreusu preti odlazak u zatvor

Ministarstvo pravde SAD i FBI mogli bi uskoro pokrenuti krivični postupak protiv bivšeg direktora CIA Dejvida Petreusa, objavio je New York Times, pozivajući se na „ozbiljne izvore“.
Preti mu zatvor (Foto: Vikipedija)

Preti mu zatvor (Foto: Vikipedija)

Isti list je pri tom ukazao: odluka je na ministru pravde Eriku Holderu da donese odluku koja bi za Pereusa mogla značiti i odlazak u zatvor. Petreus bi mogao da bude optužen da je „tajne podatke stavljao na raspolaganje svojoj bivšoj ljubavnici“. Petreus je bio prinuđen da 2012 napusti dužnost direktora CIA zbog skandala koji je izazvalo otkrivanje njegove intimne veze sa Polom Brodvel koja mu je bila i „biograf“. NJihovom vezom se pozabavio i FBI. Kako je bilo saopšteno, zbog podozrenja da je Brodvel mogla imati „nedozvoljeni dostup tajnim materijalima“ i da su njeni odnosi sa generalom bili „predmet ucene“. Ali, ni to nije sve. CIA je Petreusa osumnjičila i za mučenje zatvorenika u Iraku.
Pročitajte još:Prekršajne prijave mladićima koji su se slikali sa srpskom zastavom na ulazu u VukovarSakriven u kutiji šest sati otkucavao teroriste policiji
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA