Najnovije

Apel 'muslimanske majke' Islamskoj državi: "Nabijajte ih na kolac!"

ISLAMSKA DRŽAVA - "Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama!", zatražila je nepoznata žena od džihadista.
"Muslimanska majka" (Foto: LajvLik printskrin)

"Muslimanska majka" (Foto: LajvLik printskrin)

Kada je reč o jezivim, varvarskim metodama mučenja i ubijanja, Islamskoj državi ne manjka kreativnosti. Naime, moćna teroristička organizacija nastavlja da se vraća antičkim metodama egzekucije, a jedan od načina ubijanja izazvao je mnoge rasprave i stekao status daleko goreg načina ubistva od odsecanja glave. Video u kojem žena poziva Kalifa Al Bagdadija da uvede drevni ritual nabijanja na kolac je izašao u javnost, sa namerom da izazove strah kod neprijatelja i onih koji bi mogli da im se suprotstave. Prema rečima Valid Šobata, žena predstavlja “glas muslimanskih majki”, tvrdeći da je odsecanje glave previše milosrdan čin i da neće odvratiti napade na ID kao što su vazdušni napadi. Ona moli ID da oživi srednjovekovni metod koji je nekada koristilo Otomansko carstvo, u odgovor na sve veći broj civilnih žrtava, naročito dece, prilikom američkih vazdušnih napada. Neidentifikovana žena apeluje na ID da za prvu žrtvu uzme snimljenog jordanskog pilota Moaza Kasasbeha. "Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama!", viče ona. Podsećamo da je ovaj vid egzekucije, prema zvaničnim podacima, prvi put korišćen u 15. veku. Poznati princ Vlaške, Vlad Cepeš ( Grof Drakula) za vreme svoje vladavine nabio je na kolac oko 20.000 ljudi, prikazujući proburažena tela uspravno i tako napravio poznatu “šumu” leševa.
Pročitajte još:KRVOLOČNE ŽENE DŽIHADA: Isprobavale spravu za mučenje na majci koja je dojila bebu u javnostiVodič za majke o odgajanju „beba džihada“Napad 200 puta krvaviji od onog u Parizu: Na stotine tela je razbacano po grmlju
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA