Najnovije

Davutoglu: Šarli Ebdo i islamofobija

PARIZ - Turski premijer Ahmet Davutoglu pozdravio je nezapamćeno masovan marš protiv terorizma u Parizu kao snažnu poruku svetu, ali i napomenuo kako očekuje sličnu reakciju i povodom napada na džamije i islamofobije.
Davutoglu (Foto: Vikipedija)

Davutoglu (Foto: Vikipedija)

Davutoglu se pridružio desetinama svetskih lidera u maršu protiv terora islamista, koji je otpočeo napadom na francuski satirični list Šarli ebdo, nakon čega je usledila i drama sa taocima u jevrejskoj samoposluzi u Parizu, prenosi AfP. "Ovo je poruka celom svetu da se svi moraju suprotstaviti pretnji kakvu predstavlja terorizam", rekao je Davutoglu novinarima u turskoj ambasadi u Parizu, nakon što je učestvovao u maršu u kojem je samo u francuskoj prestonici bilo više od milion ljudi. "Očekujemo da će ista osetljivost da se pokaže i povodom napada na džamije i povodom islamofobije", kazao je Davutoglu. On se pohvalno izrazio o komentaru francuskog predsednika fransoa Olanda da "ovi fanatici (izvršioci napada) nemaju ništa s muslimanskom religijom". Davutoglu je napomenuo kako napadači nisu odrasli u muslimanskim zemljama, već u Parizu, zbog čega treba proučiti tu sredinu. Turski premijer je istakao kako se Turska isto odnosi prema terorizmu bilo gde u svetu i kako u tome ne mogu da se neguju dvostruki standardi.
Pročitajte još:(VIDEO) Poruka veroučitelja iz Bosne: Ko vređa Muhameda, treba biti ubijen!
Davutoglu je rekao kako će Turska i dalje podizati glas protiv terorizma u svim oblicima, uključujući "državni terorizam prema Palestincima i u Siriji". Na društvenim mrežama je bilo kontroverzi povodom Davutogluovog učešća u pariskom maršu. NJegovi kritičari ističu kako je zbog turskog odnosa prema slobodi štampe, Davutogluovo učešće u pariskom maršu daleko od dobrodošlog, naveo je AfP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA