Najnovije

Privrednici Srbije i Kine potpisali sporazum o saradnji

BEOGRAD – Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao i predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić potpisali su večeras Sporazum o saradnji ove dve asocijacije koji će, kako su poručili, doprineti jačanju privredne saradnje Srbije i Kine.
Kina (Foto: propertyupdate.com)

Kina (Foto: propertyupdate.com)

Svečanom potpisivanju sporazuma u Sava Centru prisustvovali su pored ostalih i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica, i kineski ambasador u Srbiji, Li Mančang. Guo Sijao rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je Asocijacija kineskih privrednika nastala i razvila se sa ciljem razvoja zajedničke svetle budućnosti Srbije i Kine. „Srbija će u budućnosti predstavljati stratešku tačku i platformu ekonomskog razvoja gde će kineski investitori pokazati njihova najbolja umeća i sprovesti velike planove”, rekao je Sijao. On je istakao da će insistirati na tome da svi članovi asocijacije poštuju propise Srbije i statut asocijacije, kao i da se pridržavaju demokratskih principa odlučivanja, kako bi se svi planovi u budućnosti realizovali.
Pročitajte još:Šešelj: Vučiću, tebi rade o glavi…
Predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić istakao je da je potpisivanje sporazuma veoma značajno imajući u vidu potencijale, mogućnosti i potrebe za saradnju srpskih firmi i kineskih partnera. „Za privredu Srbije, i posedno Beograda, veoma je značajno da se saradnja odvija na nivou preduzeća. Koristeći mogućnosti obe strane naša saradnja ima perspektivu”, ocenio je Miletić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA