Najnovije

Prva predsednica Hrvatske obećala: Hrvatska će biti najrazvijenija zemlja na svetu!

ZAGREB - Kolinda Grabar Kitarović, koja je večeras izabrana za prvu predsednicu Hrvatske, poručila je nakon što je Državna izborna komisija objavila prve nepotpune rezultate, da će raditi za Hrvatsku kako bi ona bila među najrazvijenijim zemljama EU i sveta.
Kolinda - prva "predsjednica" Hrvatske (Foto: JuTjub)

Kolinda - prva "predsjednica" Hrvatske (Foto: JuTjub)

"Dragi hrvatski državljani, dobro veče svima u veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobedu za našu voljenu Hrvatsku. Kad sam krenula u ovu bitku, mnogi su mi govorili što ti to treba. Ja se ne predajem i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi niko kaže da Hrvatska neće biti bogata. Hrvatska će biti najrazvijenija zemlja EU i sveta. To vam obećavam", poručila je ona. Prema njenim rečima, Hrvatsku čeka posao "ne sutra, već večeras", prenose lokalni mediji. Novoizabrana predsednica na dužnost po zakonu stupa poslednjeg dana mandata odlazećeg predsednika Ive Josipovića, koji je petogodišnji mandat preuzeo 19. februara 2010. godine.
Pročitajte još:Josipović: Gotovo je, gospođa je pobedila!
Nakon obrađenih 99,59 posto biračkih mesta, Kolinda Grabar Kitarović vodi s 50,43 odsto glasova, dok Ivo Josipović ima 49,57 odsto glasova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA