Najnovije

(VIDEO) Ovako se stiče ruska crvena beretka!

U centru za obuku Gorni, odreda za specijalne operacije Jermak, sibirske regionalne komande specijalnih vojnih jedinica pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije održano je testiranje za sticanje prava na nošenje crvene beretke.
Ruske Crvene beretke se stiču posle velikih iskušenja na poligonu (Foto: vvmvd.ru)

Ruske Crvene beretke se stiču posle velikih iskušenja na poligonu (Foto: vvmvd.ru)

U Novosibirsku oblast je na testiranje doputovalo 70 pripadnika vojnih jedinica za specijalne operacije. Na kraju testiranja crvene beretke je dobilo samo 27 vojnika. Glavna testiranja se održavaju istog dana i obuhvataju usiljeni marš, savladavanje specijalnog poligona sa preprekama u otežanim uslovima, proveru spremnosti prilikom zauzimanja visokih zgrada, akrobatiku i borbu prsa u prsa. Kada vojnik dobije tri opomene, on napušta dalje testiranje. Prema statističkim podacima, u drugu i treću etapu prođe samo 20-30% kandidata. Ovoga puta deset kandidata je odustalo i pre nego što su izašli na završnu etapu. Najveći broj kandidata nije prošao vežbe gađanja. Od preostalih trideset učesnika nekoliko njih nije uspelo da zadovolji kriterijume prilikom vežbe penjanja. Najviše crvenih beretki dobili su vojnici Sibirske regionalne komande, njih 15. Crvena beretka je deo uniforme vojnika i saradnika vojnih jedinica za specijalne operacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Ruske Federacije. Ovakvu beretku želi i njome se ponosi svaki pripadnik specijalnih jedinica iako svome vlasniku ona ne pruža nikakve privilegije u odnosu na ostale vojnike. U Rusiji, osim vojnika, ispit za sticanje prava na nošenje crvene beretke mogu polagati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne službe za borbu protiv narkotika (FSKN) i Federalne službe za izvršenje krivičnih sankcija (FSIN).
Pročitajte još:(VIDEO) SMRTONOSNO BRZ: Ruski helikopter „ALIGATOR“(VIDEO) Ovo je novoruski bataljon „BETMEN“(VIDEO) Pogledajte brutalno „čeličenje“ ruskih vojnika!
Izvor: crveneberetke.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA