Najnovije

Austrijanci neće LGBT vrednosti: U Beču izbačene lezbejke koje su se napadno ljubile u kafiću

BEČ- Dve lezbijke koje su se napadno ljubile izbačene su iz poznatog bečkog kafića "Prikel", povodom čega organizacije homoseksualaca zapretile protestom ispred lokala. Poljubac lezbejki, prema vlasnici kafića Kristl Sedlar, bio je nepotrebno javno prikazivanje ljubavi. 
Ilustracija (Foto: freethinker.co.uk)

Ilustracija (Foto: freethinker.co.uk)

“Osovina kritičkih učenica Beč”, organizacija koja je u javnost iznela ovaj slučaj, tvrdi da su se žene poljubile kada su se videle, nakon čega im je konobar rekao da to ne čine. - Konobar je rekao da treba da prestanemo i da to ne smemo da radimo ovde. Nakon toga nas je ignorisao. Sat vremena nismo mogle da naručimo – kažu Eva Prevajn (26) i Anastasija Lopez (19), koje su izbačene iz kafea nakon što su zatražile da razgovaraju sa šefom lokala. Kao posledica toga, u znak promocije svojih stavova, organizacija zapretila je protestomm 16. januara ispred bečkog kafića sa dugom tradicijom.
Pročitajte još:Italija: Navijači Rome na derbiju sa Lacijom poručili „Kosovo je Srbija“!Skandal: Nova predsednica Hrvatske udarila na Srbiju, Vojvodina je za nas država!
Anastasija Lopez je objasnila da je vlasnica kafea u centru Beča kazala da je uvela pravilo kojim se ne dozvoljava ljubljenje homoseksualaca i da takvim osobama nije mesto u kafiću već u bordelu. Već je jednom 2005. iz kafića “Prikel” izbačen jedan lezbijski par. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA