Najnovije

NIJE IM DOSTA: "Šarli Ebdo" opet vređa islamskog proroka Muhameda

PARIZ - Novi broj francuskog satiričkog nedeljnika "Šarli Ebdo", na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, sadržavaće karikature proroka Muhameda, objavio je danas advokat tog lista Rišar Malka.
Šarli Ebdo (Foto: Jutjub)

Šarli Ebdo (Foto: Jutjub)

Specijalno izdanje lista, koje izlazi u sredu, biće štampano na 16 različitih jezika za čitaoce širom sveta, rekao je kolumnista "Šarli Ebdoa" Patrik Pelu, a prenela agencija AfP. Ranije je saopšteno da će novi broj lista biti štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka, a imaće osam umesto dosadašnjih 16 strana. Malka je u izjavi za francuski radio rekao da će se u novom broju prorok Muhamed, pored ostalih, "očigledno ponovo naći na meti satire, kako bismo pokazali da redakcija neće ni milimetra popustiti pred ekstremistima koji pokušavaju da je ućutkaju". Braća Said i Šerif Kuaši, koja su u prošlu sredu u napadu na redakciju "Šarli Ebdoa" ubili 12 ljudi, uključujući petoricu najboljih karikaturista i još tri člana redakcije, vikali su posle napada da su "osvetili proroka Muhameda".
Pročitajte još:Šok za NATO: NJihova članica Turska sarađuje sa islamskim teroristima!
List "Šarli Ebdo" je u prošlosti više puta objavljivao satiričke karikature proroka Muhameda, što je u nekim muslimanskim zemljama izazvalo veliki bes i održavanje protesta. Redakcija francuskog lista je zbog pretnji radikalnih muslimana od 2006. imala policijsku zaštitu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA