Najnovije

Lavrov: Uspeh rešenja ukrajinske krize zavisi od pregovora Kijeva sa liderima DNR i LNR

Sinoć je održan sastanak šefova diplomatija "normandijske četvorke" - Nemačke, Rusije, Francuske i Ukrajine - sa ciljem traganja za političkim rešenjem krize u Ukrajini.
Sergej Lavrov (Foto: JuTjub)

Sergej Lavrov (Foto: JuTjub)

Na kraju razgovora, šef MIP RF Sergej Lavrov izjavio je da proces u Ukrajini može biti uspešan samo uz neposredan dijalog između vlade i predstavnika DNR i LNR, prenose RIA Novosti. "Taj politički proces može biti uspešan samo uz početak neposrednog dijaloga, u ovom slučaju - između predstavnika ukrajinske vlade i predstavnika samoproglašenih DNR i LNR. Oni, uvučeni u taj politički proces u svojstvu ravnopravnih partnera, treba punopravno da se osećaju", naglasio je ruski ministar. Po mišljenju Lavrova, raste razumevanje da bez početka svestranog konstitucionalnog procesa u Ukrajini, uz učešće svih regiona, teško da će se moći doći do dogovora i oko drugih pitanja. Proces ustavne reforme u Ukrajini treba da stvori okvir koji će omogućiti da se u pravilni kontekst postave zadaci za ispunjavanje punktova iz Minskog sporazuma.
Pročitajte još:KADIROV: Nisam siguran da u događaje u Parizu nisu umešane neke uticajne snageMarek Obrtel: Stidim se pogroma nad Srbima, sagoreo sam na Kosmetu
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA