Najnovije

Merkel: U Nemačkoj nema mesta mržnji prema strancima

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je danas na Nemce da ne marginalizuju muslimane i druge manjine, dok se nemački politički lideri pripremaju da učestvuju na skupu protiv sve većih antiislamskih protesta u Nemačkoj.
Angela Merkel (Foto: JuTjub)

Angela Merkel (Foto: JuTjub)

"Isključivanje grupa zbog njihove vere ili porekla je ispod dostojanstva naše liberalne države. Mržnji prema strancima, rasizmu i ekstremizmu nije mesto u ovoj zemlji", poručila je Merkel u govoru u Berlinu, prenosi AP. Ona je proteklih nedelja zauzela snažan javni stav protiv grupacija poput Patriotskih Evropljana protiv islamizacije Zapada (PEGIDA), koja je juče okupila 25.000 pristalica na antiislamskom protestu u Drezdenu na istoku Nemačke. Merkelovoj će se pridružiti nemački predsednik Joahim Gauk na skupu koji organizuju muslimanske grupe blizu čuvene Brandenburške kapije u Berlinu.
Pročitajte još:PROPAGANDNI RAT: EU otvara televizijski kanal na ruskom jeziku!?
Antiislamski protesti u organizaciji grupe PEGIDA počeli su pre 12 nedelja i konstantno su se širili, koristeći strah Nemaca da njihovu zemlju preplavljuju muslimani. Nemačka ima oko četiri miliona muslimanskih stanovnika, pretežno turskog porekla. To je oko pet odsto od ukupno 80 miliona stanovnika u Nemačkoj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA