Najnovije

Siromaštvo u Srbiji: U narodnoj kuhinji 3 puta manje obroka od potrebnog broja

SUBOTICA - U Narodnoj kuhinji Crvenog krsta u Subotici spremaju se obroci za 1.100 građana, ali su potrebe u najvećem gradu na severu Bačke skoro tri puta veće.
Nema hrane za ugrožene (Foto: svevesti com)

Nema hrane za ugrožene (Foto: svevesti com)

Za njen rad grad je u budžetu za ovu godinu namenio 23 miliona dinara, tako da funkcionisanje narodnog kazana, iz kojeg se obroci dele na 22 punkta, ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje. - Puno nam znači što ne moramo da kuvamo, već dobijamo topli obrok od Narodne kuhinje, jer su naša primanja jako mala i veoma brzo ostanemo bez novca za hranu - kaže Tibor T., koji sa suprugom sa invaliditetom živi od 9.800 dinara socijalne pomoći. Po jedini kuvani obrok za svoju porodicu u Crveni krst već godinama svakodnevno dolazi i Margita K. - Penzija mi je 12.000 dinara, i to jedini je prihod u celoj kući, te nam puno znači što ovde imamo obezbeđen ručak, a za ostalo ako se nađe - kaže Margita.
Pročitajte još:Za neplaćanje alimentacije roditelji će ići u zatvor
Iako se za rad Narodne kuhinje izdvajaju sredstva, svima je jasno da je gladnih mnogo više nego obroka koji se pripremaju. - Pre formiranja budžeta, izašli smo sa zahtevom da u 2015. godini pokušamo da obezbedimo 1.500 obroka za naše korisnike, ali zbog ekonomske situacije, nisu obezbeđena sredstva u dovoljnoj meri da bismo zadovoljili potrebe za toliki broj najugroženijih sugrađana, tako da ćemo ove godine zadržati isti broj korisnika kao i lane - predočavaju u Crvenom krstu. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA