Najnovije

ZVANIČNO: Dajte nam naše brodove!

MOSKVA - Federalna služba za vojno-tehničku saradnju pri Ministarstvu odbrane Ruske Federacije uputila je zvaničan dopis francuskim nadležnim organima kojim zahteva isporučivanje naručenih brodova marke "Mistral".
Moskva (Foto: newslanc.com)

Moskva (Foto: newslanc.com)

Prvi brod "Vladivostok" je trebao biti isporučen 2014. godine, a drugi "Sevastopolj" je planiran da bude isporučen 2015. godine. Ovim dopisom smo zahtevali zvaničan odgovor francuske direkcije za naoružanje sa kojom je sklopljen ugovor o saradnji, kako bi mogli sprovesti potrebne korake po pitanju rešavanja problema koji je napravljen, navodi ruska služba za vojno-tehničku saradnju ministarstva odbrane.
Pročitajte još:(VIDEO) Ovaj Kalašnjikov još niste videli: AK-101
Francuska je u septembru 2014. godine nanela štetu Rusiji neisporučivanjem naručenih i plaćenih brodova. Francuska je saopštila da će isporučiti brodove čim bude ostvaren napredak na rešavanju krize u Ukrajini, što su ruske vlasti ocenile kao nepoštenim i krajnje neprofesionalnim ponašanjem. Francuska je pod uticajem SAD-a odlučila da na ovaj način sprovodi svojevrsne dodatne sankcije prema Rusiji. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA