Najnovije

Antić: Kineski kredit izuzetno povoljan

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je kredit za izgradnju novog bloka termoelektrane Kostolac B između Vlade Srbije i kineske Eksport - import banke od 608,3 miliona dolara izuzetno povoljan, sa rokom otplate 20 godina uz grejs period od 7 godina i da će obezbediti stabilnost energetskog sistema.
Juan (Foto: therealrevo.com)

Juan (Foto: therealrevo.com)

Vlada Srbije uspela je da sa kineskom stranom da dogovori mnogo bolje uslove kredita nego za prvu fazu prvu fazu projekta u Termoelektrani Kostolac B i da je to šansa za razvoj zemlje i izuzetno važan projekat jer bi trebalo da obezbedi stabilnost energetskog sistema Srbije i stabilno snabdevanje strujom ubuduće, kao i šansa za razvoj Srbije, rekao je Antić u parlamentu. On je precizirao da će izgradnja termoelektrane Kostolac B, za koju se Srbija zadužuje kod kineske Eksim banke za 608,3 miliona dolara, izuzetno važan projekat za Srbiju jer bi trebalo da obezbedi stabilnost energetskog sistema Srbije i stabilno snabdevanje strujom ubuduće, kao i šansa za razvoj Srbije.
Pročitajte još:Šešelj: Zorana Mihajlović je šešeljevka!
Objasnio je da je kredit za izgradnju novog bloka snage 350 megavata i proširenje kopa Drmno sa devet na 12 milona tona uglja godišnje, da se u prvoj fazi projekta u Termoelektrani Kostolac B radila revitalizacija dva postojeća bloka i odsumporavanje dimnih gasova rok otplate bio 15 godina, a grejs period pet godina. Antić je ukazao da je to jedan od najboljih finansijskih aranžmana koji je ugovoren za tako velike projektne investicije u Srbiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA