Najnovije

Keri: Francuska najstariji saveznik SAD

SOFIJA - Američki državni sekretar DŽon Keri izjavio je danas u bugarskoj prestonici kako ne ide u posetu Francuskoj (kasnije danas), da bi se izvinio zbog propusta Obamine administracije da pošalje nekog visokog zvaničnika na "marš jedinstva" u Parizu minulog vikenda, već da ide da u toj zemlji uputi "veliki zagrljaj Parizu" i izrazi ljubav američkog naroda za Francusku.
DŽon Keri (Foto: Jutjub)

DŽon Keri (Foto: Jutjub)

Oko 40 svetskih lidera i više od milion ljudi učestvovalo je u pomenutom maršu povodom prošlonedeljnog terorističkog napada na redakciju lista Šarli Ebdo i jevrejski supermarket, pri čemu je Ameriku predstavljala samo njena ambasadorka u Parizu. Bela kuća je naknadno priznala kako je to bila greška, prenosi AP. Keri je u današnjem obraćanju novinarima istakao kako je Francuska najstariji saveznik SAD u njenoj istoriji.
Pročitajte još:Autorsko pravo na slogan „Je suis Charlie“
Američki državni sekretar je u ponedeljak objavio kako će prethodno planiranim posetama Nemačkoj, Indiji, Pakistanu, Švajcarskoj i Bugarskoj dodati i boravak u Parizu, u atmosferi kritika administracije SAD što na pomenuti marš nije išao predsednik ili potpredsednik zemlje ili bar neki od ministara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA