Najnovije

Mihajlović: Nikolić pasivan, Tadić nepoželjan, a Jovanović poltron

BEOGRAD - Potpresednica vlade i SNS-a Zorana Mihajlović nije primetila da postoje podele u toj stranci, ali smatra da u njoj nisu svi podjednako energični, te da je predsednik Srbije pasivan, a da bi mnogo toga mogao da uradi.
Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Mihajlović je u intervjuu za beogradski Nedeljnik rekla da su premijeru Aleksandru Vučiću bliži energičniji ljudi, a oni manje energični - predsedniku Tomislavu Nikoliću, kao i da bi volela da vidi više energije i u predsedniku Srbije, jer smatra da je energija predsednika svima potreba i sigurna je da Nikolić tu energiju ima. "Niko od Nikolića ne traži ne znam šta, ali toliko toga može da uradi. Niko ga iz vlade nije pasivizirao. Pasivizirani ste onoliko koliko želite da ste pasivizirani", kaže Mihajlović. Komentarišući opozicione stranke, ona je rekla da ne priželjkuje da Boris Tadić uđe u vladu, kao i da Čedomir Jovanović, kako kaže, više ne zna na koji način da se ponudi Vučiću, a nuđenje je "isto kao poltronisanje". Rekonstrukciju vlade podržava, ako će ona da donese dobro i dodaje da premijer, kao vođa tima, ima punu slobodu da iz bilo kojih razloga nekoga promeni. "Nije bitno da li sam sporna ja ili neki drugi ministar", istakla je. Lidera socijalista Ivicu Dačića smatra vrlo iskusnim političarom koji, kako kaže, zna da koristi svoj talenat tako da sve što kaže ne kaže tek reda radi već tako vrlo ciljano šalje poruke i logično je da i sam očekuje da mu se u istom tonu odgovori. A da li će SPS ostati u vladi pitanje je o kojem će se razgovarati na Presedništvu SNS sutra, rekla je Mihajlović istakavši da je to "pitanje i odluka" za premijera.
Pročitajte još:Dačić preuzeo OEBS: Centralna tema kojom ćemo se baviti je Ukrajina!
Mihajlović tvrdi da joj ne smeta što je u javnosti smatraju Vučićevim glasnogovornikom, ali i da joj "prijaju tvrdnje" da je tu ulogu preuzeo Aleksandar Vulin. Bila je, kaže, protiv da biznismen Milan Beko vodi Železnice Srbije, jer smatra da na čelu javnih preduzeća moraju da budu ljudi od autoriteta, koji su stručni, iskusni i nekompromitovani. Smatra i da biznismeni Milan Beko, Miroslav Mišković i Vojin Lazarević moraju da pokažu kako su zaradili prvi milion. Mihajlović je negirala da je Čumetova prijateljica. Nikada ga, kaže, nije videla i ni na ulici ga ne bi prepoznala. Negirala je i da je bila protiv Južnog toka, a optužbe na njen račun su, kaže, došle nakon što je 2008. bila jedina koja je ustala i rekla da postoji problem u energetskom sporazumu sa Rusijom i da srpska strana nije pregovarala na pravi način. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA