Najnovije

Mihalkov stiže na Kustendorf

BEOGRAD - Među slavnim gostima predstojećeg Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, koji će biti održan od 21. do 26. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, biće i oskarovac Nikita Mihalkov.
Kustendorf 2015 (Foto: kustendorf-filmandmusicfestival.org)

Kustendorf 2015 (Foto: kustendorf-filmandmusicfestival.org)

Film Sunčanica, proslavljenog ruskog glumca i režisera, koji je svetsku premijeru imao u Srbiji, biće prikazan na Kustendorfu 25. januara. Mihalkov će učestvovati i u radionici sa mladim filmskim stvaraocima, saopšteno je iz Kustendorfa. NJegov najpoznatiji film do danas Varljivo sunce iz 1994. godine dobio je Glavnu nagradu na Kanskom festivalu i Oskara za najbolji strani film. Na Kustendorfu je potvrđeno i učešće režisera Alfonsa Kuarona, Bertrana Tavernijea i Andreja Končalovskog, koji je brat Nikite Mihalkova, a najavljeno je i učešće predsednika Britanskog filmskog instituta Amande Nevil, meksičko-američkog filmskog producenta Aleksa Garsije i francuske filmske producentkinje Klodi Osar. Nagradu za najbolju fotografiju 'Vilko Filač' ove godine dodeliće švedski direktor fotografije mađarskog porekla Ištvan Borbaš i srpski direktor fotografije Goran Volarević.
Pročitajte još:Roman o poduhvatu osuđenom na propast i slavuOvo su novogodišnje poruke za Tasovca…PRVI PUT U SRBIJI: Objavljen prevod Čaplinove knjige
Izvor: Srna  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA