Najnovije

U Evroparlamentu sačinjen dokument kojim se traže nove sankcije protiv Rusije

Poslanici Evropskog parlamenta imaju nameru da predlože Evropskom savetu da se protiv Rusije – „ne bude li progresa povodom Ukrajine” – uvedu nove sankcije.
Zgrada evropskog parlamenta u Strazburu (Foto: Vikipedija)

Zgrada evropskog parlamenta u Strazburu (Foto: Vikipedija)

Posebno su apostrofirali da sankcije treba da udare po ruskoj energetici i zatražili da se Rusiji ograniči”međunarodne finansijske transakcije”. Ovo su podržale sve poslaničke grupacije, ali istovremeno traže da diplomatski kanali prema Moskvi „ostanu otvoreni”. U dokumentu koji je pripremljen za glasanje, traži se smanjenje energetske zavisnosti EU od Rusije, a i da se – upravo radi toga – realizuju „alternativni projekti za zemlje koje najviše zavise od isporuka ruskog gasa”. Istim dokumentom se traži i da Evropska komisija u naredna dva meseca pripremi „strategiju borbe protiv ruske propagandističke kampanje protiv EU i njenih istočnih članica”. Inicijatori dokumenta su uvereni da Rusija vodi politiku koja ugrožava jedinstvo i nezavisnost Ukrajine i može biti pretnja i samoj Evropskoj uniji”.
Pročitajte još:Žena javno pogubljena zbog preljube (VIDEO)SRBIJA NEĆE PREŽIVETI SLEDEĆU KLIMATSKU KATASTROFU: Pogledajte koje zemlje hoće!
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA