Najnovije

Merkelova čestitala Kitarovićki izbor za predsednika Hrvatske, evo šta joj je poručila

BERLIN - Nemački kancelar Angela Merkel uputila je čestitku novoizabranoj hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović.
Merkelova čestitala Kitarovićki (Foto: Vikipedija)

Merkelova čestitala Kitarovićki (Foto: Vikipedija)

"Poštovana gospođo Grabar-Kitarović, srdačno Vam čestitam na izboru za predsednika Republike Hrvatske. Naše zemlje su vrlo usko i prijateljski povezane kao partneri u Evropskoj uniji i NATO-u. Zajednički verujemo u značaj evropskog procesa ujedinjenja", stoji u telegramu. "I sami ste se godinama uporno zalagali za pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji. Osim toga, od zajedničkog nam je interesa da države zapadnog Balkana podržimo u njihovim evroatlantskim integracijama. Radujem se saradnji s Vama. Saradnji ispunjenoj poverenjem. U predstojećim zadacima želim Vam sreću i uspeh", poručila je kancelarka Merkel u poruci Kolindi Grabar-Kitarović. Čestitkama se pridružio i predsednik Savezne Republike Nemačke Joakim Gauk. "Ovu važnu dužnost preuzimate u vreme raznih izazova za evropsku zajednicu država. Vaša nacija je radi pristupanja Evropskoj uniji preduzela velike reformske napore. Nemačka će Hrvatskoj i ubuduće biti partner na njenom daljem reformskom putu. Uveren sam da ćemo u saradnji punoj poverenja i u evropskom i u međunarodnom okviru nastaviti razvijati i produbljivati dobre i prijateljske odnose između naših zemalja. Želim Vam uspeh i sreću u obavljanju Vaše dužnosti", napisao je u svojoj čestitci predsednik Nemačke.
Pročitajte još:Stefanović: Nadam se da Kolinda Kitarević samo pravi sandale a ne politiku PavelićaSLABA NA SRBE: Srpski agent 2013. u Briselu snimao seks sa Kolindom?Kolinda: I Srbi su Hrvati, a Kosovo više nikad deo Srbije!
Izvor: Večernji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA