Najnovije

NOVA SRBIJA: Za Srbiju je nedopustivo da Priština preuzme kontrolu nad rudnikom „Trepča“

ČAČAK - Nova Srbija podržava napore premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da reše problem oko rudnika „Trepča“ nastao zbog usvajanja Predloga izmena zakona o javnim preduzećima, koji je usvojila takozvana Vlada Kosova.
Logo Nova Srbija 

Logo Nova Srbija 

- Za Srbiju je nedopustivo da Priština preuzme kontrolu nad rudnikom „Trepča“ koji je kičma srpske privrede na severu Kosova i Metohije i u kome je zaposleno 4.000 ljudi. Posebna opasnost predloženog zakona je u predviđenim ovlašćenjima takozvane Vlade Kosova da se svako društveno preduzeće može pretvoriti u „svojinu (takozvane) države Kosovo i da ona njime raspolaže.“ Potpuno je jasno da je ovakva odluka politički motivisana i da unosi strah među Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji i predstavlja dodatni pritisak pred nastavak pregovora o implementaciji Briselskog sporazuma, koji su zakazani za 9. februar - saopštavaju iz ove stranke. Nova Srbija je uverena u međunarodnu podršku, Vladi i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, da ovaj zakon neće proći u parlamentu Autonomne pokrajine Kosovo. - Nova Srbija smatra da pitanje imovine na Kosovu i Metohiji treba da bude predmet dijaloga u Briselu , a ne jednostranih odluka takozvane Vlade Kosova. - kažu u Nov0j Srbiji.
Pročitajte još: DS u dugovima do guše, gase se filijale po SrbijiVeselinović: Prodajom telekoma se prodaje nacionalno blago i krše osnovna načela države
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA