Najnovije

Oland: Potreban je kolektivan odgovor terorizmu

PARIZ- Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas međunarodnu zajednicu da pruži "čvrst i kolektivan"odgovor na terorizam, posle prošlonedeljnih napada u Parizu u kojima je ubijeno 17 ljudi. 
Fransoa Oland (Foto: Vikipedija)

Fransoa Oland (Foto: Vikipedija)

"Naš odgovor mora biti čvrst pred terorizmom. Može biti jedino kolektivan", rekao je Oland obraćajući se ambasadorima svetskih zemalja u Parizu, prenosi AFP. "Mi vodimo rat protiv terorizma i mržnje, a ne protiv religije", istakao je on i dodao da su napadi izvedeni u Parizu "uvreda za islam" te da su "muslimani glavne žrtve terorizma". "Najtrajniji odgovor je snažna i jedinstvena akcija u korist mira i međunarodne bezbednosti", rekao je šef francuske države diplomatama, upozorivši da su nerešeni sukobi izvor inspiracije za teroriste, a oblasti u kojima vlada haos su njihov teren za obuku. Oland je oštro kritikovao islamistički pokret Boko Haram koji je, kako je rekao, počinio "zločine protiv čovečnosti" u Nigeriji.
Pročitajte još:Na ivici širih sukoba: Amerika šalje 400 vojnika u Siriju!Putin i Mekrelova telefonom razgovarali o Ukrajini
"Francuska mora više da pomogne zemljama u borbi protiv te pošasti", istakao je on. Francuski predsednik je, takođe, pozvao Iran da "rasvetli svoj stav i namere" na Bliskom istoku, zaključivši da ta zemlja ima "važnu ulogu" u rešavanju sukoba u regionu. Izvor:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA