Najnovije

Skandal: Planiraju da u samom centru grada otvore posebnu srednju školu za gejeve

MANČESTER- Prošlog septembra četrnaestogodišnja Elizabet Lav se obesila u mančesterskom parku jer se plašila da roditeljima kaže da je gej. Sada se otvara škola za LGBT u kojoj će se osećati sigurno.
Homoseksualci (Foto: holland.com)

Homoseksualci (Foto: holland.com)

Prva škola za mlade ljude iz LGBT zajednice otvoriće najverovatnije svoja vrata u naredne tri godine u Mančesteru, piše “Gardijan”. Škola će biti u centru grada, biće državna, sa oznakom specijalne i plan je da ima kapacitet za 40 stalnih đaka iz Mančestera i okoline, kao i još 20 mesta za one koji žele da paralelno idu i u redovnu školu. - U pitanju je borba za živote. Uprkos zakonima koji na papiru štite gej ljude od homofobije i nasilja, istina je da je, naročito u školama, nasilje veoma često i da tera mlade ljude da se osećaju izolovanim i nepoželjnim. To često dovodi do izostanaka, a u najgorim slučajevima i do samoubistva – kaže Amelija Li, strateški direktor organizacije “Mladi LGBT sa severa i zapada”. Prošlog septembra četrnaestogodišnja Elizabet Lav se obesila u mančesterskom parku jer se plašila da roditeljima kaže da je gej. - Ima još takvih priča. Ovde nije u pitanju stvaranje sigurnog utočišta i bežanje od stvarnog sveta. Mi radimo na edukaciji 9.000 đaka iz redovnih škola i 1.000 nastavnika. Zato će ova nova škola omogućiti đacima da pohađaju i nju, ali i da ostanu u svojim redovnim školama, ako to žele – kaže Li.
Pročitajte još:Jevreji traže privilegiju da u EU nose oružje na ulici, zbog kako tvrde ugroženostiKadirov organizuje Čečene za marš protiv lista Šarli Ebdo
Kako navode iz ove organizacije, škola će biti posebno uređena da pogoduje mladima iz LGBT krugova, ali će njena vrata biti otvorena i za ostalu decu. “Biće LGBT inkluzivna, ne i ekskluzivna”, kaže Li i dodaje da će u nju moći da dolaze mladi staratelji, mladi roditelji, ali i lica sa mentalnim problemima. (Telegraf.rs / Gardijan)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA