Najnovije

Tahiri: Žalićemo se EU zbog Vučićevih izjava

PRIŠTINA - Ministarka za dijalog u "kosovskoj vladi" Edita Tahiri izjavila je danas da će se žaliti EU "zbog nacionalističkih izjava srpskog premijera".
Edita Tahiri (Foto: wikimedia.org)

Edita Tahiri (Foto: wikimedia.org)

Ona je dodala da je premijer Srbije Aleksandar Vučić davao i "neumerene izjave o 'državi Kosovo'", prilikom nedavne posete. Prema njenim rečima, "izjave Vučića ne doprinose dijalogu za dobrosusedstvo za šta se zalažu u Briselu". Tahiri je pozvala Srbiju da se "rasani" odnosno da se "probudi iz sna" i da okonča hegemonistički mentalitet, prenosi porištinski list Epoka e re. Ona je izjavila da se poseta premijera Srbije nije razlikovala od njegovih prethodnika. U izjavi za prištinski dnevik Koha ditore zamenik premijera u "vladi Kosova" Branimir Stojanović je povodom pisanja albanskih medija o Vučićevim i njegovim izjavama, posebno njegovim kada je govorio o spomeniku Kralju Milutinu rekao "ovo je prvi spomenik na teritoriji Srbije". Stojanović je za Koha ditore istakao da "je velika žalost što su svi mediji bacili akcenat na 'populističke' momente izjava". Stojanoviću je zasmetalo što u prištinskim medijima nije dat značaj Vučićevim porukama za mir sa Albancima i ekonomski razvoj.
Pročitajte još:Premijer Kosova: Vučiću zaboravi priču Kosovo je kolevka SrbijeEKSKLUZIVNI SNIMAK: Pogledajte napad Albanaca na Vučićevu kolonu na Kosovu!Albanac: Kada će Srbija priznati Kosovo? Vučić: Ima li neko ozbiljno pitanje? (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA