Najnovije

Brutalno ubistvo marokanca u Francuskoj uz uzvik: "Ja sam tvoj Bog! Ja sam tvoj islam!"

FRANCUSKA - Jedan Marokanac je brutalno ubijen u svom domu nakon što je izboden 17 puta i to pred očima svoje porodice. Ubio ga je komšija u incidentu koji je policija okarakterisala kao "islamofobični napad".
Napad nožem (Foto: vikipedija)

Napad nožem (Foto: vikipedija)

Muhameda El Makulija je napao 28-godišnji Francuz, njegov komšija nakon što je nasilno ušao na vrata porodičnog doma uz uzvik "Ja sam tvoj Bog! Ja sam tvoj islam!". Četrdesetsedmogodišnji otac jednog deteta ubijen je u Bosetu, mirnom mestu na jugu Francuske, na očigled supruge Nađe koja je pokušala da ga spasi. Ona je tom prilikom zadobila rane na rukama, bre nego što je pobegla sa lica mesta sa detetom i pozvala policiju, izveštava Gardijan. Predsednik francuske Nacionalne opservatorije protiv islamofobije, Abdulah Zekri osudio je napad i rekao da je supruga ubijenog bila potpuno jasna po pitanju toga šta je napadač uzvikivao prilikom zločina. Napadač je uhapšen i optužen za ubistvo, nakon čega je prebačen u psihijatrijsku kliniku.
Pročitajte još:Davutoglu: Šarli Ebdo i islamofobijaEkstremna desnica u Nemačkoj značajno raste!Apel ‘muslimanske majke’ Islamskoj državi: „Nabijajte ih na kolac!“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA