Najnovije

Boko Haram ponovo otima decu

KAMERUN - Naoružani napadači, za koje se sumnja da su pripadnici islamističke grupe Boko Haram iz Nigerije, kidnapovali su danas u selima na severu Kameruna oko 80 ljudi, među kojima ima 50 dece, saopštili su zvaničnici.
Boko Haram (Foto: arabi21.com)

Boko Haram (Foto: arabi21.com)

Kako se navodi, u napadima na sela ubijene su tri osobe. Istaknuti vojni zvaničnik sa severa Kameruna saopštio je da se na meti napada našlo selo Mabas. Oteto je 30 odraslih osoba, većinom stočara, i oko 50 dece, uzrasta između 10 i 15 godina, prenela je agencija Rojters. Pripadnici Boko Harama su u aprilu iz jednog mesta blizu Gumburija oteli više od 200 devojčica, a nigerijske vlasti i vojska su na udaru kritika zbog neuspeha da se one spasu. Brutalne akcije, masakri, napadi bombaša samoubica i otmice Boko Harama odneli su živote najmanje 13.000 ljudi. Susedne zemlje - Kameron, Čad i Niger zatražili su jaču akciju protiv radikalnih islamista, a Čad je među prvima uputio vojsku u Nigeriju kako bi vlastima te zemlje pomogao da povrate kontrolu.
Pročitajte još:STVARA SE JOŠ JEDNA ISLAMSKA DRŽAVA: Boko Haram već drži teritoriju veličine HrvatskeNigerija traži pomoć protiv Boko haramaNIGERIJA: Boko Haram oteo 30 devojčica
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA