Najnovije

Mogerini: Moskva da primeni sporazum iz Minska, a do tada EU ne menja politiku

BRISEL – Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je, nakon sastanka šefova diplomatija EU u Briselu, da se politika prema Rusiji neće promeniti dok Moskva ne primeni sporazum iz Minska.
Federika Mogerini (Foto: JuTjub)

Federika Mogerini (Foto: JuTjub)

„Imali smo dugu diskusiju o Rusiji, ali debata ne znači promenu kursa”, rekla je Mogerini novinarima nakon sastanka, na kome su se čula različita mišljenja o svrsishodnosti sankcija koje je EU uvela Rusiji. Visoka predstavnica je demantovala da se radi o raskolu. „Oni koji su očekivali duboke podele biće razočarani”, poručila je ona. Mogerini je najavila da će konačna odluka o sankcijama biti doneta na samitu EU u martu, kada ističe jedan segment kaznenih mera i biće neophodno glasati o njihovom produženju.
Pročitajte još:(FOTO 18+) Zamenica ministra policije Ukrajine – bez gaćica!
„Odluku ćemo doneti na osnovu situacije na terenu i primene sporazuma iz Minska”, rekla je ona, dodajući da izveštaji o novim borbama oko Donjecka „ne obećavaju”. Šefica evropske diplomatije je najavila da će do marta vladama zemalja članica biti dostavljen „papir za razmišljanje” Evropske službe za spoljne poslove sa predlogom političke strategije prema Rusiji. „Ovo sigurno znate, jer su neki od vas videli taj dokument pre nego što smo ga pokazali ministrima”, rekla je ona novinarima, aludirajući na radnu verziju papira u kojoj se zagovara elastičnija politika prema Rusiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA