Najnovije

STRELKOV: Rat je neizbežan i biće dug, krvav i sa nejasnim ishodom.

Ukrajinci još ne koriste balističke rakete „Točka-U”, što je znak da još nisu krenuli u pravi napad. Sadašnjim granatiranjima i borbama „opipavaju” puls Moskve.
Igor Ivanovič Strelkov (Foto: Novorosinform)

Igor Ivanovič Strelkov (Foto: Novorosinform)

Ukrajinci su šest puta pokušali da povrate donjecki aerodrom. Nisu uspeli. Poslednji i najjači napad usmerili su na Putilovski most koji spaja naselje Spartak sa periferijom aerodroma. Pogledajte na video-snimku kako je izgledao „pejzaž posle bitke”. A evo: pročitajte kako poslednje događaje ocenjuju i šta dalje prognoziraju Igor Strelkov i Boris Rožin. Prvi ministar odbrane Donjecke Republike Igor Strelkov: Ni Gorlovka ni donjecki aerodrom, za Ukre nisu glavni cilj. Rat se obnavlja u punom obimu. Rat je neizbežan i biće dug, krvav i sa nejasnim ishodom. Što Rusija bude delovala odlučnije, to će biti veće šanse za pobedu i za nju i za Novorosiju. Utoliko će biti i manje žrtava i na ukrajinskoj strani. Ukrajinci još ne koriste balističke rakete „Točka-U”, što je znak da još nisu krenuli u pravi napad. Sadašnjim granatiranjima i borbama „opipavaju” puls Moskve. Čim se uvere da „severni vetar” neće dunuti – udariće svim snagama i najozbiljnije. Udariće sigurno. Šteta je što su u avgustu-septembru razbijeni Ukri dobili četiri meseca da se srede, naoružaju i pripreme. Ni Gorlovka ni donjecki aerodrom nisu glavni cilj. Moguće je da Ukri udariti na pravcima Stila-Ilovajsk i Šahtjorsk-Krasnij Luč. Sa dovoljno jakim tenkovskim snagama da „raseku” linije odbrane. Vojni analitičar Boris Rožin: Napad na Avdejevku može početi svaki čas. Ponovo se puca zato što su Amerikanci odbacili i samu mogućnost da Novorosija bude u sastavu Ukrajine pod uslovima Kremlja, a Kremlj je odbacio kapitulaciju pod američkim uslovima. Posle gubitka novog terminala na donjeckom aerodromu, kijevska hunta je pokušala tenkovski proboj između naselja Spartak i kompleksa zgrada na periferiji aerodroma. Glavna bitka se odigrala kod Putilovskog mosta. Tu je ukrajinski proboj bio zaustavljen. Naravno, hunta može pokušati sa novim probojem. Snage Donjecke Republike su odmah po završetku bitke kod mosta ušle u naselje Peski. Vodile su se ulične borbe. Naši su polako, ali sigurno napredovali i pomalo potiskivali Ukrajince. Obe strane aktivno koriste i artiljeriju i višecevne raketne bacače. Počeo je rat na iznurivanje. Artiljerija DNR nanosi jake udare po položajima ukrajinske artiljerije oko naselja Peski, Avdejevka, Krasnogorovka i Marjinka. Naši su već na periferiji Avdejevke, pa napad na tu važnu ukrajinsku „tačku” može početi svaki čas.
Pročitajte još:Motorola i Givi: Aerodrom je naš, idemo na Kijev (VIDEO)(FOTO) Zaboravite sve do sad: Kolinda pokazuje samo onoliko koliko želi
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA