Najnovije

Češki predsednik prvi iz EU koji je potvrdio učešće na Paradi pobede u Moskvi

PRAG - Češki predsednik Miloš Zeman posetiće Moskvu u maju gde će prisustvovati proslavi povodom 70 godina od pobede u Velikom otadžbinskom ratu, rečeno je iz kabineta češkog predsednika.
Češki predsednik Miloš Zeman (foto: thedaily.cz)

Češki predsednik Miloš Zeman (foto: thedaily.cz)

"Predsednik je dobio poziv da 9. maja prisustvuje svečanom obeležavanju godišnjice pobede nad fašizmom. On je sa zahvalnošću prihvatio poziv", rekao je portparol predsednika Jirži Ovčaček. Vojne parade povodom 70 godina pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu biće održane ove godine u 26 ruskih gradova. Očekuje se da će ove godine na paradi na Crvenom trgu u Moskvi učestvovati 14.000 vojnika, 194 tenka i 150 aviona i helikoptera, navodi agencija Sputnjik. Planirane su i zajedničke proslave Rusije i Kine povodom godišnjice pobede nad nemačkim fašizmom i japanskim militarizmom u Drugom svetskom ratu. Rusija je uputila pozive velikom broju svetskih lidera da prisustvuju vojnoj paradi u Moskvi povodom pobede u Drugom svetskom ratu.
Pročitajte još:Skandal: U Češkoj RRA tražio cenzuru predsednika Zemana!Predsednik Češke Zeman rekao sve najgore o nezavisnosti KosovaČEŠKI VETERAN S KOSOVA ODBIO ODLIKOVANJA NATO: Stidim se što sam služio zločincima
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA