Najnovije

Film Intervju balonima stiže u Severnu Koreju

SEUL - Film Intervju koji je izazvao nekoliko diplomatskih i internet incidenata između Severne Koreje i SAD-a, kako stvri stoje, ipak će stići u Severnu Koreju.
Baloni kojima Južnokorejci šalju "poruke mira" u Severnu Koreju (Foto: JuTjub printskrin)

Baloni kojima Južnokorejci šalju "poruke mira" u Severnu Koreju (Foto: JuTjub printskrin)

Jedan južnokorejski aktivista u četvrtak je kazao kako planira da lansira nekoliko serija balona preko granice sa Severnom Korejom s primercima spornog filma, prenose agencije. Nekadašnji severnokorejac Park Sang-hak rekao je da će baloni nositi ukupno 100.000 kopija filma Intervju na USB-ovima i u DVD formatu. Ova komedija govori o izmišljenoj zaveri za ubistvo lidera Severne Koreje Kim DŽong-una. Ogromni baloni koje koriste južnokorejske privatne grupe da proslede antirežimski materijal na sever preko jako osigurane granice nosiće i letke. "Prva lansiranja, ukoliko vremenski uslovi dozvole, mogla bi se realizovati u januaru", rekao je Park, dodavši da će tačan datum biti određen kada partneri iz Fondacije za ljudska prava, čije je sedište u SAD-u, posete Seul 20. januara. Kazao je da je upravo ta fondacija finansirala produkciju filma na prenosne oblike računarske memorije.
Pročitajte još:Šta kao svoj najveći uspeh u 2014. godini vide Putin, Obama, Asad, Merkelova, Oland i Kim DŽong Un?Pogledajte gde su Novu godinu slavili Putin, Obama, Kim DŽong Un i MerkelovaKluni: „Ne može j..eni Kim DŽong da nam govori šta da gledamo!“
Izvor: Al džazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA