Najnovije

Institut Ron Pol: Američka propaganda prestigla Gebelsovu

SAD - "Američka propaganda je u 2014. godini dostigla savršenstvo i prevazišla je Gebelsa, događaji u Ukrajini to potvrđuju", navodi se u kolumni Raula Mejdžera na sajtu Ron Pol instituta.
Nekadašnji simbol slobode, pi jednakosti: Statua slobode (Foto: pixabay)

Nekadašnji simbol slobode, pi jednakosti: Statua slobode (Foto: pixabay)

Po njegovom mišljenju, 2014. godinu karakteriše pojava beskonačnih ničim potkrepljenih tvrdnji u američkim medijima. A najbolji primer praznih izjava su informacije o događajima u Ukrajini. Mediji još uvek nisu izneli nikakve dokaze kao potvrdu za svoje optužbe na račun predsednika Rusije povodom događaja u Ukrajini. Pri tom kijevska vlada, koju su ustoličile SAD i EU, još nije rešila nijedan problem, a poslala je armiju da ubija sopstvene građane, ističe Mejdžer. Kada je letos oboren malezijski Boing, to su isto pripisali Rusiji i ustanicima Donbasa, ali dokazi za tu verziju nikada nisu izneti. Možda su to zaista uradili ustanici, ali s tim dokazima ne može se isključiti ni varijanta da je to delo ruku Marsovaca, ironično zaključuje Mejdžer. U međuvremenu, protiv Rusije se uvode nove sankcije, koje stvaraju teškoće kako ruskom narodu, tako i evropskom biznisu, ističe on. Po Mejdžerovom mišljenju, nivo obrazovanja u današnjem zapadnom svetu trebalo bi da natera ljude da se kritičnije odnose prema informacijama koje podnose zvanični mediji. Zato on sugeriše američkim čitaocima i gledaocima da traže alternativne izvore informisanja.
Pročitajte još:Amerikanci optužili Severnu Koreju za napad na Soni PikčersMediji u Vašingtonu: Obama se naivno zaleteo u sukob sa RusijomBritanski mediji: Završen je period diktata SAD i neoliberalne dogme
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA