Najnovije

MADRID: Bomba na železničkoj stanici - opšta panika!

MADRID - Na železničkoj stanici Atoča u centru Madrida upravo je u toku akcija demontiranja bombe koju je ostavila nepoznata osoba, javljaju agencije.
Madrid (Foto: Vikipedija)

Madrid (Foto: Vikipedija)

Bomba je ostavljena u rancu nasred stanice. Specijalne jedinice za demontiranje bombi uveliko rade na demontiranju eksplozivne naprave. Stanica je ispražnjena odmah pošto je čovek s ruksakom došao na stanicu i počeo  da viče da će se ubiti i da ima bombu. On je odmah uhapšen i nije pružao otpor, ali ranac niko nije smeo da dira dok nisu došli specijalci. Inače, stanica Atoča bila je poprište terorističkih napada 11. marta 2004, najvećih dosad u Evropi. Na meti napadača bila su četiri voza, a 10 bombi punjenih šrapnelima bile su skrivene u ruksacima. Napadi su se desili tokom jutarnjeg špica, a od 28 optuženih, uglavnom iz Severne Afrike, pokrenut je sudski proces, njih 18 osuđeno je za učešće u napadu.
Pročitajte još:Keri i Lavrov o Ukrajini i Bliskom istoku
Sedam glavnih organizatora raznelo se tri nedelje posle napada, kada je policija opkolila stan u jednom madridskom predgrađu u kojem su se krili. Ekstremisti koji su preuzeli odgovornost za napade rekli su da su ih izveli kao osvetu za podršku španske vlade ratu u Iraku i prisustvu njihovih vojnika u Avganistanu. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA