Najnovije

Obama uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

HONOLULU - SAD će uvesti sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na hakerski napad na produkcijsku kuću Soni pikčers entertejnment.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas izvršni nalog za uvođenje novih sankcija. SAD su već uvele Pjongjangu sankcije zbog njegovog nuklearnog programa. Obamina administracija navela je da će na meti sankcija biti tri severnokorejska entiteta, uključujući i vladinu obaveštajnu agenciju i jednog severnokorejskog dilera naoružanja. SAD će, takođe, kazniti i 10 pojedinaca koji rade za pomenute entitete ili vladu Severne Koreje. Svima njima će biti zabranjeno da koriste američki finansijski sistem, a Amerikancima da posluju sa njima. Bela kuća je navela da je ovo samo prvi deo američkog odgovora na napad na Soni. Produkcijska kuća Soni bila je na meti hakerskih napada zbog njenog filma Intervju, komedije koja na karikiran način prikazuje atentat na lidera Severne Koreje Kim DŽong Una. Soni je prvo odložio planiranu premijeru filma, nakon čega je ipak odlučio da film uđe u redovno prikazivanje. Intervju je prvog dana prikazivanja u SAD na Božić zaradio milion dolara.
Pročitajte još:Film Intervju balonima stiže u Severnu KorejuAmerikanci lagali: Dokazi potvrđuju da Severna Koreja nije kriva za hakerski napadAmerikanci razočarani filmom koji je „zapalio“ odnose između SAD i J. Koreje
Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA