Najnovije

Zvezda pred više od 18.000 navijača započela trku za evropsku košarkašku titulu

BEOGRD - Zvezda je izgubila, ali daleko od toga da je razočarala, naprotiv. Crveno-beli u 26. minutu vodili 43:42, ali su gosti preokrenuli serijom od 0:14.
KK Crvena Zvezda (Foto: freeimages.com)

KK Crvena Zvezda (Foto: freeimages.com)

Novogodišnji poklon, koji su košarkaši Zvezde poželeli na početku sezone, uručen im je već 2. januara. U krcatoj Kombank areni počeli su učešće u Top 16 fazi i to utakmicom protiv madridskog Reala. Izabranici Dejana Radonjića dali su sve od sebe, dve i po četvrtine bili potpuno ravnopravni vicešampionu Evrope, ali su Realu bila dovoljna tri minuta prepoznatljive, vrhunske igre, da u kombinaciji sa nervozom i nepreciznošću crveno-belih "prelomi" utakmicu. Crvena zvezda Telekom - Real Madrid 72:79 (12:15, 19:19, 14:24, 27:21), pred 18.290 ljudi! Kao debitant u najjačoj konkurenciji, dugo je igrala tako da je delovalo da ima realnu šansu za pobedu - što bi ipak bilo veliko iznenađenje - a kada je Real u 32. minutu otišao na maksimalnih 47:65, nije dozvolila sebi rezultatski debakl, kao ni protiv Olimpijakosa u prvoj fazi takmičenja, na istom parketu. Branko Lazić i Jaka Blažič trojkama su smanjili na samo 72:77, odličan u poslednjoj četvrtini bio je i Maik Cirbes, ali ostalo je premalo vremena da se nešto bitnije promeni. Šansu da pokažu šta su naučili iz ovog poraza imaće narednog četvrtka, protiv Makabija u Tel Avivu, ali pre toga idu u LJubljanu, da protiv Olimpije (nedelja, 19.00) brane stoprocentni skor u ABA ligi. Zvezda: Cirbes 13 (6sk), Mitrović 13 (3as), Kalinić 10 (6sk, 7as), Marjanović 9 (7sk), Lazić 8, DŽenkins 7, Blažič 6, Vilijams 3, Jović 3 (9as), Dangubić, Rebić, Tejić. Rel: Fernandez 15 (6sk, 4as), Rejes 13, Rodrigez 12 (7as, 4izg), Noćioni 9 (5sk), Burusis 6, LJulj 5 (4sk, 9as), Rivers 5, Sloter 4, Mačiulis 4, Ajon 4, Kerol 2, Kampaco. Osim što su veterani "kraljevskog kluba" potvrdili klasu i što je Real odlično zaustavio "osovinu" Zvezdinog napada Vilijams - Marjanović, crveno-beli su poraženi i zahvaljujući sopstvenom neiskustvu na ovom nivou takmičenja. Dobro se videlo koji tim igra utakmicu svim srcem, a kome je ovo "hiljadita" utakmica sličnog tipa. Dva puta su serijama od 9:0 prelazili u vođstvo (21:20 u 14. minutu i 40:38 u 25. minutu), ali nakon toga nisu uspevali da stabilizuju igru i strpljivijim napadom izbegnu greške, koje su gosti koristili da uzvrate i ugase "momentum" Kalinića, DŽenkinsa i drugova. Činili su to kako laganim poenima pod košem, tako i karakterističnim trojkama iz trka, na koje se Rudi Fernandez i ostali odlučuju bez dvoumljenja. Real je u drugoj četvrtini odgovorio serijom od 0:8 (21:28), dok je u trećoj nakon kraće "klackalice" i Vilijamsovih 1/3 sa linije slobodnih bacanja za 43:42, usledila serija od 0:14 i prelomno vođstvo od 43:56 u 30. minutu. Ta serija počela je sa dva sporna faula, dosuđena Kaliniću i Laziću, koja su iznervirala publiku, a ujedno oborila koncentraciju košarkašima Zvezde. Na kratko, ali i dovoljno dugo da Real odradi ono što dobro zna. Nakon toga su "kraljevi" zaigrali sa mnogo samopouzdanja, čak i njihovi centri su pogađali šuteve sa distance i, objektivno, nisu ni dali crveno-belima šansu za preokret.
Pročitajte još:Košarkaši Zvezde rekorderi(VIDEO) „Delije“ najbolji navijači na svetu u 2014. godini!(FOTO) Pogledajte kako su Delije ispunile prazan Pionir!
Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA