Najnovije

DŽihadisti prete da će ubiti dvojicu Japanaca

KAIRO - DŽihadisti Islamske države objavili su danas video snimak, sa zahtevom da im se plati otkupnina od 200 miliona dolara u naredna 72 sata ili će ubiti dvojicu talaca Japanaca.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Muškarac koji je zatražio otkup zvučao je kao Britanac umešan u ostala obezglavljivanja talaca koje je kidnapovala Islamska država i koja kontroliše trećinu iračke i sirijske teritorije, prenela je agencija AP. Na snimku se vide dvojica talaca u narandžastima odelima, a ekstremisti su ih identifikovali kao Kendži Goto DŽogoa i Harunu Jukavu. Vlada Japana saopštila je posle obelodanjivanja tog snimkada neće popustiti teroristima kao i da se njen stav neće menjati što se tiče doprinosa borbi protiv terorizma, prenela je agencija AFP. Premijer Japana Šinzo Abe, koji se nalazi na putu po Bliskom istoku, otkazaće neke planirane posete, dok će sastanak sa palestinskim liderom Mahmudom Abasom biti održan.
Pročitajte još:POBEGLA OTMIČARIMA IZ BOKO HARAMA: Silovali su me i hteli da me sahrane živuLe Pen: Napad na Šarli Ebdo izvršila tajna služba
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA