Najnovije

Ruski mediji: Napad na aerodrom u Donjecku je najava rata većih razmera

KIJEV- Ako ukrajinska vojska zauzme donjecki aerodrom to će označiti početak rata većih razmera, p
Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

"Imajući u vidu izuzetnu vojno-stratešku važnost donjeckog aerodroma, njegova okupacija od strane kijevske vojske će, izgleda, služiti kao znak rata većih razmera u sadašnjosti ili u najskorijoj budućnosti", objašnjava Sputnik.

Po mišljenju agencije, ako zauzme aerodrom, ukrajinska vojska će moći da dobija stalno pojačanje u vidu vojske i tehnike što će joj omogućiti, između ostalog, da se vrati bombardovanju klasternom i fosfornom municijom na teritoriji DNR i LNR, uključujući i bombardovanje mirnog stanovništva. Upravo zato su, dodaje Sputnik, dejstva ustanika na aerodromu "obazrivo odbrambena".

Agencija podvlači da stanje "zamrznutog konflikta" nije išlo u prilog ni Kijevu, ni Vašingtonu: oni su želeli da što je moguće pre unište ustanike i da u Istočnoj Ukrajini neutrališu otpor vlasti koja se učvrstila usled Evromajdana.

Pročitajte još:Štab ustanika DNR: Za poslednjih 24 časa poginulo 40 pripadnika snaga bezbednostiUlične borbe u Avdejevki, počelo „lomljenje odbrane Mariupolja”

Sputnik smatra da će "pre ili kasnije" Kijev pokušati da iskoristi zauzete pozicije kako bi se "jednom zauvek" izbavio od opozicije. To na kraju može dovesti do toga da se ratna dejstva odvijaju u neposrednoj blizini ruske teritorije.

Izvor: Glas Rusije
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA