Najnovije

Šokantna ispovest zarobljenih Ukrajinaca: Komandant nas na prevaru poslao u napad (VIDEO)

Zarobljeni ukrajinski vojnici tvrde da ih je komandant prevario i poslao u akciju koja je trebala da bude izvlačenje ranjenika, a ustvari je bio napad na glavni terminal aerodroma.
Komadant Givi i zarobljeni Ukrajinac (Foto: Jutjub printskrin)

Komadant Givi i zarobljeni Ukrajinac (Foto: Jutjub printskrin)

Oni su u kamere ruske televizije "Lajfnjuz" ispričali da su nekoliko puta odbili naredbu da idu u napad, da bi im bilo rečeno da su u glavnom terminalu ponovo ukrajinske trupe i da treba sa dva tenka da evakuišu ranjene vojnike. Oni su ispričali da bi odbili da idu u akciju da su znali da su u glavnom terminalu vojnici proruskog bataljona "Somali". Vojnik Vadim. B. je rekao da među ukrajinskim vojnicima vlada veliko razočarenje u svoju komandu, a da je on već mesecima na frontu: - Voleo bih da sam dezertirao- rekao je ovaj vojnik. Pravda je ranije objavila da su u poslednjem ukrajinskom napadu na donjecki aerodrom uništena dva njihova tenka, šest vojnika je ubijeno, a osam se predalo novoruskom komandantu Giviju.
Pročitajte još:DNR mora iskoristiti trenutnu priliku da oslobodi Mariupolj, Slavjansk i KramatorskNova ukrajinska katastrofa na donjeckom aerodromu: Dva tenka uništena, šest ubijenih, osam zarobljenih
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA