Najnovije

Psakijeva "ispalila" Porošenka i Stoltenberga

SAD - DŽenifer Psaki, portparol Stejt departmenta, izjavila je da ne postoje nikakve konkretne informacije i dokazi o tome da je u Ukrajinu ušla ruska vojska, komentarišući saopštenje Petra Porošenka, ukrajinskog predsednika, da je na teritoriju Ukrajine ušlo devet hiljada vojnika armije Ruske Federacije.
DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub printskrin)

DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub printskrin)

Psakijeva je rekla da nema potvrđene informacije ni dokaze o tome da su na teritoriju Ukrajine ušla dva taktička bataljona o kojima pišu mediji, ali je osudila rast nasilja i okrivila proruske snage za eskalaciju sukoba. Ona je istakla da je reč o napadima proruskih snaga i da su uspeli da zauzmu neke teritorije. "Stejt department ništa ne zna niti ima dokaze o ruskoj vojsci u Ukrajini." - rekla je Psakijeva.
Pročitajte još:NATO opet poručio Moskvi: Povucite se iz Ukrajine!
Porošenko je danas na forumu u Davosu izjavio da je na teritoriju Ukrajine ušlo devet hiljada ruskih vojnika, a Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO alijanse, pozvao je danas Rusiju da povuče svoju armiju iz Ukrajine, tvrdeći da su ušli na teritoriju Ukrajine kao podrška proruskim snagama. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA