Najnovije

Raspao se ukrajinski bataljon "Donbas": Vojnici odbili poslušnost Semenčenku

KIJEV - Deo ukrajinskog bataljona "Donbas" odbio je dalju poslušnost komandantu Semjonu Semenčenku. Tvrdeći da čine glavnicu bataljona "Donbas", oni su kasno sinoć objavili da napuštaju Nacionalnu gardu Ukrajine. 
Obeležja bataljona Donbas (Foto: Vikipedija)

Obeležja bataljona Donbas (Foto: Vikipedija)

Međutim, ovi vojnici su saopštili da ne odustaju od učešća u daljim borbama, ali da će svoje angažovanje nastaviti u sastavu regularnih jednica ukrajinske armije. Zanimljivo je da je na dan kada je ova odluka saopštena bataljon pretrpeo gubitke u borbi sa snagama DNR i LNR blizu Slavjanoserbska. Verovatno je novi u nizu poraza bataljona bio povod da dođe do ove odluke. Kamandant baraljona "Donbas" Semjon Semenčenko, koji je i poslanik ukrajinske Vrhovne Rade, najčešće je osporavani ukrajinski komandant. NJegov bataljon je do sada već napustio veliki broj oficira koji su ga nakon toga optuživali za katastrofalne odluke koje su dovele do velikih gubitaka.
Pročitajte još: (VIDEO) Putinu na vojnom institutu prikazan ruski „robokap“!Zaharčenko: Ofanziva se nastavlja, vidimo se u Kijevu! (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA