Najnovije

Misteriozni radio signal stigao iz svemira

Astronomi su detektovali radio-signal u obliku kratkog, oštrog impulsa koji je došao iz za sada nepoznatog izvora, udaljenog 5,5 milijardi svetlosnih godina.
Poruke iz svemira? (Ilustracija: sxc.hu)

Poruke iz svemira? (Ilustracija: sxc.hu)

Fenomen spomenutih signala trenutno predstavlja veliku misteriju za naučnike širom sveta koji se trude da objasne neobičnu pojavu. Signal traje samo nekoliko milisekundi, a prvi impuls je detektovan još 2007. godine nakon što su astronomi istražili arhiv teleskopa Parkes u Australiji. Poreklo signala nije poznato, ali se nagađa da bi moglo da se radi o crnoj rupi koja nestaje, neutronskoj zvezdi, pa čak i o signalu koji proizvode inteligentna bića. Nedavno je detektovano šest novih impulsa koji su došli izvan naše galaksije, a sedmi impuls je „uhvaćen“ pomoću teleskopa Arekibo u Portoriku. „Mi smo prvi koji su detektovali signal u realnom vremenu. Impulsi su svaki put pre nas bili pronađeni naknadno, zapravo puno kasnije nego što su se desili“, rekla je doktorka Emili Petrof sa Univerziteta u Svinburnu.
Pročitajte još:NASA snimila kako se NLO diže sa Zemlje? (VIDEO)(VIDEO) ZAGONETKA NA DNU BALTIČKOG MORA: Pronađen NLO star 140.000 godina?!(VIDEO) Misterija: Krava se podiže sa livade i odlazi u….
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA