Najnovije

NEMCI OKREĆU LEĐA KIJEVU: Porošenko jedno priča, a drugo radi!

BERLIN - Predstavnik nemačke vlade zadužen za koordinaciju odnosa i saradnje Nemačke i Rusije, Gernot Erler, oštro je osudio ponašanje ukrajinskog predsednika, Petra Porošenka, ističući da Porošenko priča o miru, a agresivno uvećava vojsku.
Berlin (Foto: Vikimedija)

Berlin (Foto: Vikimedija)

On je, u intervjuu za nemački list Nordwest-Zeitung, rekao da Porošenko "na rečima želi diplomatsko mirno rešenje konflikta, na delu uvećava vojsku, u Kijevu se koristi agresivnim govorima, dok za rezultat ima veliki rast žrtava". Erler je istakao da, po njegovom mišljenju, rešenje leži u razgovoru i dijalogu pod pokroviteljstvom OEBS-a. "Razgovori između Rusije, Ukrajine i proruskih snaga u Ukrajini pod pokroviteljstvom i uz koordinaciju OEBS-a predstavlja najbolje rešenje ka pravljenju pozitivnih koraka." - kaže Erler. Erler je upozorio na veliku opasnost izbijanja rata između Rusije i Ukrajine, te naveo činjenicu da je Kijev najavio uvećanje svoje vojske na broj od 68 hiljada vojnika.
Pročitajte još:Američki general: Rusija je naša najveća pretnja pored islamista
Erler je rekao da zbog takvog ponašanja i stremljenja Kijeva, Evropska Unija mora razmisliti da li je takva politika Kijeva u skladu sa politikom EU. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA