Najnovije

PAKAO NOVORUSIJE: Građani Donjecka bez vode i novca

MOSKVA - Ukrajinske vlasti primenjuju artiljeriju i raketne sisteme po gusto naseljenim rejonima Donbasa pod propagandnim parolama da žele uspostavljanje mira, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti. On je dodao i da je primetno zaoštravanje situacije u DNR i LNR.
Donjeck (Foto: JuTjub)

Donjeck (Foto: JuTjub)

Otvarajući sastanak, Vladimir Putin je zatražio od okupljenih da minutom ćutanja odaju počast poginulima u Donbasu, uključujući i ljude koji su poginuli na stanici javnog prevoza u Donjecku. Situaciju u Donjecku za Sputnik je prokomentarisao specijalni dopisnik lista Komsomoljska pravda Dmitrij Stešin, koji se nalazi na licu mesta. Grad je pust, ovde je ostala otprilike trećina stanovnika. Za poslednjih nedelju dana, kada su započela ozbiljna raketiranja ukrajinske vojske, beleži se veliki odliv automobila u Rusiju i druge regione Ukrajine. U Donjecku postoje problemi sa vodosnabdevanjem, radi se o tome što je artiljerija Oružanih snaga Ukrajine razorila vodovod, pri tome oni principijalno ne puštaju remontne brigade.
Pročitajte još:Zovu je zemlja slobode: Glumac uhapšen jer se slikao sa zastavom Rusije u Holivudu
Član partije Novorosija Artjom Oljhin koji se takođe nalazi u Donjecku, tvrdi da su stanicu javnog prevoza iz minobacača gađale diverzantske grupe ukrajinske armije neposredno sa teritorije grada. Stanje on opisuje na sledeći način: Ako se gleda svakodnevni izveštaj, DNR se napada u proseku sa 30-40 vatrenih tačaka protivnika. Kako bi se unela dodatna panika, oni napadaju grad iznutra. Namirnica u prodavnicama još ima, mada je asortiman nevelik. Ali mnogi jednostavno ne mogu da ih kupe. Ako pogledamo redove za humanitarnu pomoć, sve odmah postaje jasno. Poslanik Narodnog saveta DNR Boris Litvinov je izjavio da strane treba da pregovaraju direktno, samo tako se može zaustaviti krvoproliće. Ranije je na neophodnost direktnih kontakata ukazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA