Najnovije

Policajci snimljeni kako ubijaju nenaoružanog crnca s dignutim rukama (VIDEO)

U javnosti se pojavio video snimak na kojem je prikazano kako dvojica američkih policajaca sa čak devet hitaca ubija nenaoružanog Afroamerikanca koji sa podignutim rukama pokušava da izađe iz vozila.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Incident se dogodio 30. decembra prošle godine, ali je video snimak tek juče postao dostupan javnosti. Brahim Dejs i Rodžer Vorli, dvojica pripadnika policije iz NJu DŽersija zaustavili su automobil usled saobraćajnog prekršaja, zatraživši od vozača lična dokumenta. Čoveku koji je upravljao vozilom putovao je sa suvozačem rečeno je da je zaustavljen zato što nije ispoštovao znak "stop" i zaustavio se. Odjednom, policajci počinju da viču na dvojicu ljudi u automobilu, tražeći od njih da "pokažu ruke." Vozačeve visoko podignute ruke jasno se vide na snimku. Policajci su im uznemirenim tonom poručili da "ne mrdaju, inače će biti ubijeni." Zatim su izvukli oružje i počeli da pretražuju automobil. Rekli su da su pronašli pištolj u pregadi kod suvozačevog sedišta, nakon čega se čuje kako im on na snimku govori: "Pustite me da izađem." Iako je držao visoko podignute ruke, policajci su u nesrećnog suvozača ispalili devet metaka i ubili ga na mestu. Vozača su izvukli iz automobila i uhapsili, pritom pozvavši pojačanje. Oba pripadnika policije poslata su na privremeno odsustvo nakon ovog incidenta. Ovo je samo jedno u nizu ubistava koje su počinili američki policajci, a da su žrtve bile pripadnici nebelačke populacije. U aprilu prošle godine policajac je ubio nenaoružanog Meksikanca koji je bio pod uticajem narkotika. Ubistvo se dogodilo u Bilingsu, u američkoj saveznoj državi Montani. Incidenti sa kraja prošle godine, kada je u Fergusonu i Sent Luisu ubijeno nekoliko nenaoružanih Afroamerikanaca, bili su povod za masovne proteste širom SAD. Američki policajci ubijaju nenaoružanog Afroamerikanca u NJu DŽersiju:Policajac u Montani počinje da plače nakon što je ubio nenaoružanog Meksikanca:
Pročitajte još:ISPOVEST: Očuh nam zapalio majku zbog ručkaKAD UMREM SRCE MI OSTAVITE U SRBIJI: Grof Vronski sahranjen u srpskom manastiru koji ispunjava želje
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA