Najnovije

(VIDEO) Pogledajte najnovija ratna dejstva u Novorusiji

DONBAS - Prema poslednjim izveštajima, novoruske snage bezbednosti sukobile su se sa ukrajinskom vojskom na svim frontovima. Lajf njuz je, radi procene stepena sukoba u ovom trenutku i praćenja situacije na frontu, izradio mapu ratnih dejstava.
Mapa ratnih dejstava - isečak (Foto: JuTjub printskrin)

Mapa ratnih dejstava - isečak (Foto: JuTjub printskrin)

Ujutru, 23. januara ukrajinska vojska je nastavila granatiranje Donjecka. Pod udarom su bili aerodrom i okolna sela. Borbe se nastavljaju u Ajdovki i Peski. Iz ovih naselja Ukrajinska vojska vršila je granatiranje Donjecka, pa je vojska DNR odlučila da pokrene napad kako bi sprečila dalje civilne žrtve. Još jedna linija fronta otvorena je u blizini grada Debeljcevo. Iz ovog grada su tokom primirja veoma često upućivane oružane provokacije, tako da je u jednom trenutku borcima ponestalo strpljenja i oni su pohrlili su u napad, javlja Lajf njuz. Borci DNR-a pokušavaju da priđu i Marinopulju, drugom po veličini gradu u Donjeckoj Narodnoj Republici. Prema nepotvrđenim podacima, ustanici su uspeli da osvoje selo Vinogradnija, udaljeno 14 kilometara od ovog grada. I u Luganskoj Narodnoj Republici danas je bilo dosta borbi. Stanovnici grada Stahanov noć su proveli u podrumima i hodnicima, izbegavajući napade. Ukrajinska vojska napala je grad koristeći artiljeriju. Primećene su i kolone vojske LNR kako se upućuju prema gradu Lisjačansku. Ulične borbe su u toku u selima na severozapadu LNR-a, a postoje informacije po kojima je u ovom rejonu dejstvovalo i ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo.
Pročitajte još:Zaharčenko otkrio ratne planove DNRBasurin otkrio istinu o gubicima Ukrajinaca: 600 leševa oko donjeckog aerodromaNastavlja se granatiranje civila u Donjecku
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA