Najnovije

Vulin ostao bez rezervi: Više nema pravo da menja svoje poslanike

BEOGRAD- Pokret socijalista Aleksandra Vulina više nema prava na zamenu poslanika. Odlaskom Aleksandra Jablanovića na mesto ministra u Vladu Kosova, u srpskom parlamentu zamenila ga je Gorjana Marinković, čime je klupa za rezerve PS ostala prazna. Nova članica parlamenta je bila 249. na listi SNS i koalicionih partnera i poslednji kandidat PS.
Vulin - lider Pokreta socijalista (Foto: Jutjub printskrin)

Vulin - lider Pokreta socijalista (Foto: Jutjub printskrin)

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže da je pravilo da poslanika koji podnese ostavku zameni sledeći sa izborne liste iz iste stranke. - Oni više nemaju kandidata na listi SNS i ne mogu da menjaju poslanike. Što se tiče moje stranke, stigli smo do broja 172, koje zauzima Branimir Rančić, neuropsihijatar iz Niša. On će danas zameniti kolegu Vladetu Kostića koji je izabran za gradonačelnika Gračanice - objašnjava Babić.
Pročitajte još:Dodik na zadatku usvajanja reformskih zakona
Ukoliko bi neko od Vulinovih poslanika otišao na drugu funkciju, zamena bi stigla iz SNS. Poslaničke grupe menjali su poslanike 27 puta od početka saziva u aprilu mesecu. To znači da je svaki deveti član prvobitnog skupštinskog tima zamenjen. Izvor:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA