Najnovije

Napad nožem na hodžu koji propoveda da se ne ide u Islamsku državu!

BiH - Nađu se i među bosanskim i sandžačkim muslimanima oni koji se javno suprotstavljaju vrbovanju i odlasku Bošnjaka na sirijsko i iračko ratište. Nađu, ali vrlo brzo shvate da je to - po život opasno „zanimanje“.
Selvedin Beganović (Foto: Vikipedija)

Selvedin Beganović (Foto: Vikipedija)

Jedan od takvih je imam u selu Trnovi kod Velike Kladuše, Selvedin Beganović. On se već suočio sa trećim u nizu fizičkim napadom za poslednjih 20 dana! Kako piše štampa iz Federacije BiH, nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je imam pao na zemlju pokušao je da ga ubode nožem u prsa i u vrat. Napadač se udaljio, a povređeni imam je pozvao policiju. Beganović je u predelu srca zadobio udarac nožem koji, na sreću, nije bi dubok i ranu na vratu. Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a poznat je po tome što je kritikovao praksu vrbovanja i slanja Bošnjaka na sirijsko i iračko ratište. Beganović je dobio i nove verbalne pretnje, nakon što je na svojoj Fejsbuk stranici objavio status u kojem se zahvalio mnogobrojnim građanima na podršci koju mu daju povodom učestalih napada na njega. U mnoštvu komentara podrške reagovao je korisnik, izvesni Elvedin Buljubašić, preteći imamu Beganoviću rečima: „Kako te nisu ubili prvi put, boj se Alaha!“. "Jedino mi nije jasno, zbog čega ja, obični mahalski hodža, toliko smetam nekome", kroz smešak se zpitao Beganović pred kamerama RTRS-a.
Pročitajte još:„Izetbegović je vođa radikalnih islamista u BiH“Bošnjački vojni vrh prihvatio otcepljenje SrpskeVođa bosanskih vehabija dobio 185.000 dolara
Izvor: Agencije  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA