Najnovije

PAŽNJA: 18.000 pokvarenih torti sa kragujevačke deponije u prodaji širom Srbije!

KRAGUJEVAC - Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odneto i prodato građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP Čistoća, koji su, umesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odneli na prodaju.
Torta (Foto: thespoiledmummy.com)

Torta (Foto: thespoiledmummy.com)

Kako je za Blic izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća, sve se dogodilo 24. decembra, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici Čistoće koji prodaju torte po bagatelnim cenama“. "U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u EU se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiji. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika", kaže Dejan Raonić. Torte koje su umesto u đubretu, završile u stomacima naivnih građana, stigle su na deponiju zaleđene, u originalnim pakovanjima. Kako Blic saznaje "iz pouzdanih izvora", 13,5 tona torti je doneto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko poreklo. Nisu smele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasedalo i gradsko veće. Gradsko veće Kragujevca formiralo je petočlanu komisiju koja treba da utvrdi ko je i gde pogrešio što su sa gradske deponije u Jovanovcu odnete torte koje je trebalo uništiti, izjavio je danas Tanjugu član gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović. Naglašavajući da je tim povodom danas održana sednica gradskog veća po hitnom postupku, Jovanović je rekao "da je ispoštovana procedura preuzimanja torti od proizvođača i njihovog skladištenja na deponiju, ali ne i uništenja". On je naglasio da je proizvođač ispoštovao proceduru, da je pozvao veterinarsku inspekciju koja je utvrdila da torte treba uništiti, i da su potom odvezene na gradsku deponiju. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, kako je saopštila informativna služba gradske uprave, izjavio je da se mora uvesti red u preduzeće Čistoća, kao i u inspekcijske službe. "Radi kompletne informacije o čitavom slučaju i evidentiranje svih koji su odgovorni za ovu situaciju angažovaćemo i nadležne državne organa, s obzirom na to da se roba pojavila u vanpijačnoj prodaji", rekao je Nikolić na sednici gradskog veća koju je sazvao odmah po saznanju da torte nisu uništene na deponiji. Sreća u nesreći je, dodao je gradonačelnik, da tortama nije istekao rok trajanja već da su povučene zbog pojave plesni usled kvara na hladnjači proizvođača torti.
Pročitajte još:Lončar: Kod privatnih lekara sa zdravstvenom knjižicomIstrenirao pčele da prepoznaju mirisePopio sam kilo vinjaje i još malo od druge flaje
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA