Najnovije

Đurović: Bilo je pritisaka na srpsku delegaciju u Savetu Evrope

BRISEL - Bilo je pritisaka sa različitih strana oko pitanja da li predstavnicima Rusije treba oduzeti pravo glasa. Mi smo bili jedinstveni. Poslanici su predstavnici građana i suspenzijom ili isključivanjem jedne delegacije kažnjavate građane, što nije u duhu demokratičnosti i slobode razmene mišljenja.
Parlamentarna skuština Saveta Evrope (Foto: cy2012.eu)

Parlamentarna skuština Saveta Evrope (Foto: cy2012.eu)

Ovo je za Novosti rekla Aleksandra Đurović, šefica srpske delegacije koja učestvuje na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a koja nije podržala zahtev većine da se ruskim predstavnicima ukine pravo glasa. "Nažalost, Rusija je zbog odluke da im se oduzme pravo glasa odlučila da napusti Skupštinu. Teško je predvideti kako će izgledati rad u PS SE ako ruska delegacija do kraja godine ostane pri stavu da neće sarađivati", kaže Đurović. U Strazburu je bilo reči i o ugroženim ljudskim pravima na KiM? U fokusu su bili položaj manjina, stanje ljudskih prava, raseljeni, dok se nije uzimalo u obzir pitanje statusa. Ukazali smo na snažnu posvećenost razgovorima Beograda sa Prištinom. U proteklih skoro 16 godina nisu poštovana prava Srba, Roma, Goranaca i drugih nealbanaca. Od sredine 1999. do 2015. nije osnovan nijedan sud za rešavanje zločina počinjenih na KiM. Kako kolege iz drugih zemalja opisuju evropske integracije Srbije? Svakodnevno se susrećemo sa delegacijama iz zemalja članica EU i drugih država, i upoznajemo ih sa reformskim procesima. Dobijamo jedinstvenu podršku za pravac kojim smo krenuli.
Pročitajte još:Rusija izlazi iz skupštine saveta EvropeSrpski poslanici dobili savet da podrže rusku delegaciju u PSSEKOČNICA: Grčka i Austrija traže preispitivanje odnosa EU prema Rusiji
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA