Najnovije

"Zavetnici" osudili napade na Vojsku Srbije

BEOGRAD - Srpski sabor Zavetnici najoštrije osuđuje koordinisane napade stranih ekspozitura u Srbiji u vidu nevladinih organizacija, navodnog “zaštitnika prava građana” Saše Jankovića, kao i političkih lidera koji su ovih dana sebi dali za pravo da zahtevaju preispitivanje rada Vojno-bezbednosne agencije, kao i da generala LJubišu Dikovića i herojsku 37. motorizovanu jedinicu optuže za navodni ratni zločin.
Zavetnici na Gazimestanu (Foto: Pravda)

Zavetnici na Gazimestanu (Foto: Pravda)

Zavetnici zahtevaju od nadležnih državnih organa da hitno reaguju na lažne optužbe “Fonda za humanitarno pravo” i da antidržavno i antiustavno delovanje te organizacije hitno sankcionišu njenom zabranom.Oni su u svom saopštenju podssetili da su od svog osnivanja tražili da se položaj svih nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva tretira po ruskom modelu koji takvim organizacijama dodeljuje status stranog agenta. "Za sve one koji imaju bilo kakvu nedoumicu o tome ko se bori za nacionalne interese, a ko narušava državnu strukturu Srbije najbolji pokazatelj će biti ko je ovih dana napao ono što je ostalo od već urušene Vojske Srbije", navode iz sabora. Kako sami kažu, Zavetnici su svesni da Vojsku Srbije, uprkos brojnim političkom zloupotrebama kojima je bila izložena u poslednjih 15 godina, i dalje čine prevashodno čestiti i otadžbini odani pripadnici, koji su zaslužili svaku moguću zaštitu od ovakvih podmetanja i napada.
Pročitajte još:

Protest građana ispred NBS zbog kredita u švajcarcima

Više od polovine građana podržava totalnu zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima

"Srpski sabor Zavetnici pruža punu podršku instituciji Vojske Srbije i njenim pripadnicima koji su uvek bili prvi na braniku društva i države", zaključuje se u saopštenju Srpskog sabora Zavetnici. Izvor: Zavetnici.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA