Najnovije

Epidemija ebole se završava ove godine!?

VAŠINGTON – Odlazeći šef misije Ujedinjenih nacija za borbu protiv ebole Entoni Benberi izjavio je da bi najgora do sada epidemija te bolesti mogla da se okonča ove godine.
Ebola (Foto: globalnews.ca)

Ebola (Foto: globalnews.ca)

Benberi je u poslednjem obraćanju javnosti naglasio da je kriza daleko od kraja, ali istovremeno izrazio optimizam i verovanje da je moguće ostvariti cilj da više ne bude novih slučajeva zaraze smrtonosnim virusom, prenosi Glas Amerike. Govoreći u glavnom gradu Gane - Akri, Benberi se osvrnuo na značajan napredak ostvaren u borbi protiv smrtonosnog virusa, od kada je u septembru preuzeo položaj šefa te misije Ujedinjenih nacija, ali je dodao da je kriza daleko od kraja i naglasio da je jedini prihvatljiv ishod da više ne bude nijedan slučaj ebole. Benberi je podsetio da su - kada je misija UN počela prošle godine - procene bile da će do početka 2015. biti i do 1,4 miliona zaraženih, ali broj inficiranih je, prema poslednjim podacima Svetske organizacije, tek nešto iznad 20 hiljada, od čega je blizu 8.000 podleglo virusu.
Pročitajte još:Ovo su novogodišnje poruke za Tasovca…
Umesto Benberije, funkciju šefa misije UN za brobu protiv ebole obavlja veteran u humanitarnim akcijama svetske organizacije Ismail Uld Šeik Ahmed iz Mauritanije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA